Tallinna vanha kaupunki nainen etsii paria

tallinna vanha kaupunki nainen etsii paria

Kohvik Sinilind Hauskasti retrohenkeen sisustettu kahvila Müürivahe 50 on erityisesti tyyli­tietoisten tallinnalaisten suosiossa. Myös edullista lounasta ja iltaisin dj. Samat omistajat pyörittävät myös suosittua samanhenkistä Must Puudel -ravintolaa Müürivahe Paar Veini Nuorten aikuisten suosimasta viinibaarista Sauna 1,  paarveini.

Frank Funkishenkeen sisustettu bistro Sauna 2,  frankbistro. Manna La Roosa Tämän erikoisempaa sisustusta saa etsiä: Maista drinkkejä, ne ovat erinomaisia.

Vanhan kunnon Hollywoodin kunnian päivät ajoittuvat… 20 vuoden päähän ajassa taakse päin. Silloin tätä sisältä päin kirkkoa muistuttavaa riemuliiteriä kutsuttiin lihalettiksi, eli lihatiskiksi — ja täysin ansaitusti. Miehistä otettiin mittaa baaritiskillä, ja joskus nurkan takanakin, nyrkein.

Parinkin epäonnistuneen remontin ja asiakaskunnan nuorentamisen jälkeen meillä on nyt sitten tämä nykyinen Hollywood, jossa VIP-aitiossakaan ei voi välttyä hädin tuskin täysi-ikäisiltä pissiksiltä otattamassa itsestään selfie-kuvia Facebookiin pantaviksi.

Tällaiseen touhuun kelpaavat rekvisiitaksi ja lasin pitelijäksi keski-ikäiset papatkin, joita Hollywoodissa myöskin hortoilee. Hollywoodin sijaintia vanhan kaupungin ytimessä ei voi päihittää.

Tämä on mahtava yökerho. Privé onkin sitten hankala tapaus — ja suuri riski. Voi nimittäin olla, että juuri täällä on ne kaupungin parhaat bileet, mutta voi myös olla, että juurikin täällä on vielä puoliltaöinkin autiompaa kuin huolellisen Viru Valge —kokovartalovoitelun ottaneen mielenmaisemassa aamuviideltä snagarijonossa. Itse asiassa Privétä varmempi nakki onkin Privén yhteyteen niitattu terassiravintola Varblane, joka on kesäaikaan — ja myös lämpiminä syysiltoina — Tallinnan etnologisesti aidoin mutta myös historiallisesti kiinnostavin bailuareena.

Täällä nimittäin harjoitettiin bailaus- tai ainakin kaljoittelutoimintaa jo muinaisella luvulla, Viron ollessa vielä osa suurta ja mahtavaa Neuvostoliittoa. Privé on Tallinnassa elitistisemmässä maineessa kuin se itse asiassa on. Manna La Roosan baaritiski on lyhyt ja ahdas kuin viimeistä poikamiesiltaa viettävän sulhasen muisti, joten huolellinen toimintastrategia on tarpeen halutunlaisen lopputuloksen saavuttamiseksi.

Juomat ovat suomalaisittain niin edullisia, että suomipojalla tuppaavat menemään mannat ja ryynit sekaisin. Pikk-kadun gastropub Clayhills on ulkomaalaisten ja etenkin englantia puhuvien suosiossa, mutta suomalainenkin tuntee siellä olonsa kotoisaksi kuin omassa tokassaan konsanaan. Täällä suorittavat yön sankaritekoja myös hieman varttuneemmat seuranhakijat, mikä tuo tunnelmaan tiettyä rentoutta.

Seuralaisen etsintään ei ehkä suhtaudu enää niin haudanvakavasti, jos baaritiskillä norkoilevat nuorukaiset ovat omien lastenlastenlasten ikäisiä. Paikalliset nimittävätkin gastropub Clayhillsiä leikkisästi kastraatiopubiksi. Musta Puudeli pääsi tähän listalle, vaikka onkin vähän riskialtis ravintola seuralaiskontekstissa. Siinä kun ravintolan henkilökunnan pitäisi olla se kaikkein näkymättömin komponentti illanvietossa, nousee se Mustassa Puudelissa usein pääosaan — ja valitettavasti täysin vääristä syistä.

tallinna vanha kaupunki nainen etsii paria Sympaattinen Must Puudel sijaitsee vanhassa kaupungissa ja palvelee moneen tarpeeseen, sillä se on oikeastaan yhtä aikaa sekä kahvila, baari että ruokaravintola. Tornista voi muuten laskeutua köydellä alas. En ole nimittäin vielä löytänyt sitä oikeaa kampaajaa. Reply Marjo perjantai, toukokuu 5, at Lisää kivoja vierailukohteita löytyy tästä Nyt-liitteen urbaaneja paikkoja listaavasta artikkelista.

Olen tainnut tuosta ravintolasta kuullakin, kiitti vinkistä! Ruoka siis ei ollut maukasta? Tallinnassa ois mullekin vielä niin paljon nähtvää, että parin yön reissu olis enemmän kuin perusteltu. Tänä kesänä en ehdi, ehkäpä ensi vuonna. Poreammeellinen huone kuulostaa aika luksukselta! Kuulostaa tosi luksukselta mutta katsotaan miten käy todellisuudessa! Tallinna on hieno, mutta jäänyt myös itselleni hiukan vieraaksi.

Mieleni tekisi nyt kesällä sinnekin piipahtamaan. Vinkkejä ei ole antaa kuin yksi: Googlasin ja itseasiassa olen mennyt tuon ohi ja katsonut että onpa erikoinen pytinki! En ole nyt käynyt siellä nyt pariin vuoteen, mutta olisi kiva päästä taas lähiaikoina uudestaan.

Majoituin reilu vuosi sitten Kreutzwaldissa. Jos kiinnostaa lukea, niin kirjoitin siitä silloin jutunkin: Oli kyllä kiva ja viihtyisä hotelli, ja ihan sopivan kävelymatkan päässä vanhastakaupungista.

Hyvältä kuulostaa teidän reissusuunnitelma muutenkin! Olipa kiva lukea kokemuksia! Kuulostaa todella kivalta suunnitelmalta! Kiva kun laitoit jo paikkoja ja ravintoloita missä vierailla. Tulee takuulla mukava viikonloppu ja muutamassa päivässä tietysti ehtiikin paljon enemmän kuin noilla päiväristeilyllä: Itseä kiehtoisi myös pitkästä aikaa mennä tuonne vähän pidemmäksi aikaa.

Tai ylipäätään matkustella ympäriinsä Virossa vähän enemmänkin kun lopulta maa on jäänyt turhan tuntemattomaksi. Pidempi aika houkutti koska ei tuosta päiväristeilystä oikeesti saa mitään irti. Haluan tutustua paikkaan ja historiaan ja harmittaa se ettei ole ollut aikaa nähdä että mitä kaikkea paikalla on tarjottavana.

Tutumpi paikka minulle on oikeastaan Pärnu, jossa muutaman reissun tehnyt. Mahtava paikka kesällä, ihan kuin olisi kauempanakin. Itseäni on pitkään kiinnostanut tuo KGB: Näköalojen vuoksi olisi kiva käydä siellä TV-tornissa mikäli avoinna vielä. Tallinnassa en ole valitettavasti päässyt käymään vuosiin! Mä en oo varma kiinnostaako meikää TV-torni hirveästi, mutta eipä se paljoa aikaa meiltä vie! Itse olen kiertänyt nämä niin Liettuassa, Latviassa kuin Virossa ja ne esittelevät mielestäni hyvin myös sitä, että miten lähellä aikoinaan oli, että Suomikin olisi kuulunut tuohon joukkoon.

Muutama vuosi aikaa, kun viimeksi on tullut käytyä Tallinnassa. Mutta kyllä nyt on sama juttu kuin Tukholman kanssa seuraavalla kerralla kun Tallinnaan menen, suunnittelen hiukan paikkoja, minne menen. KUMU art museo, suosittelen. Juuri näin tosiaan kävi minulla Tukholman kanssa pari kuukautta sitten. Sullahan on kunnon suunnitelmat! Ite oon käyny siellä just lähinnä haahuilemassa, mutta kartan kanssa niitä jänniä kohteita on kyllä kans löytynyt.

Kadriorgin palatsi on tosi ihana! Siitä lähtee upea kävelykatu kohti rantaa sellaiselle patsaalle, joka näkyy Kadriorgille asti. Matkan varrella on puistokin, mutta se ranta on kaikista hienoin.

Ihanaa että tulee näin paljon vinkkejä! Saman tuskan kanssa itsekin toisinaan olen painiskellut. Ja komppaan myös Tallinna-juttuja! Hyvin samankuuloinen reissu on mulla edessä parin viikon päästä. Kaksi yötä, saman firman laivoillakin seilataan. Nyt siis olisi kunnon tutustumiskäynti suunnitteilla. Nyt on kotiuduttu ja tulipa nähtyä paljon ja käveltyä myös kiitettävät kilometrit! Käytuin tyttären kanssa kaksin tv-tornissa. Ravintolassa hyvää, mutta vähän hintavaa ruokaa. Tornista voi muuten laskeutua köydellä alas.

Oli erittäin hurjan näköistä. Ei ennätetty tällä kertaa TV-torniin. Meidän reissua varjosti vähän sateinen sää joten ihan niin täysillä ei kaikkea päästy näkemään ja kokemaan. Tosin monia kokemuksia nyt rikkaampana. Tallinna osoittautui tosi kivaksi ja jäi vielä paljon näkemättä! Hyviä vinkkejä postauksessa ja kommenteissa. Tänä kesänä itselle Tallinna jää päivävierailun asteelle, kun jatkamme vaihteluksi Tartoon.

Oii, Maiasmokk on ihana! Ei otettu korttia ja hyvä niin! Tallinna kyllä osoittautui erittäin hyväksi — ja ai että mitä ruokakokemuksia koettiin! Odotankin innolla paluuta sinne nyt tänä kesänä, kun yleensä olen käynyt siellä kerran kaksi vuodessa reilun kymmen vuoden ajan jo, mutta nyt siihen on tullut hävettävän pitkä tauko.

Miten saatoikaan joskus ajatella sitä vain viinaralli-kaupunkina, joka ei tarjoa mulle mitään. Tallinna on aina hyvä idea? Tähän asti Tallinna vaikuttaa erittäinkin hyvältä idealta. Miltä suunnitelma mielestänne kuulostaa? Viikonloppu Tallinnassa was last modified: Goriška Brda — slovenialaisia viinejä ja upeita maisemia. You may also like. Hotel Kreutzwald Tallinnassa — hotelli romanttiseen viikonloppuun perjantai, heinäkuu 1, Olevisten kirkko — tornivierailu saa sykkeen nousemaan torstai, heinäkuu 14, Panimokierros Kochi Aidadissa — Matkapoikien matkassa sunnuntai, tammikuu 15, Viikonloppu Tallinnassa — kun kaikki menee sopivasti Olevi Residents — kun haluat osallistua huonearpajaisiin sunnuntai, toukokuu 21, Ravintolasuositus Tallinnaan — hehkutettu Rataskaevu 16 torstai, toukokuu 18, Keskellä puutarhan kukkaloistoa tönöttää upea barokkipalatsi, jonkaVenäjän tsaari Pietari I rakennutti aikanaan kesäasunnokseen.

Tänä päivänä palatsin tiloissa toimii Viron taidemuseo, jossa on esillä lähinnä ulkomaista taidetta. Lue lisää kesäisestä Kadriorgin puistosta Syö Matkusta Rakasta -blogista. Kadriorgin puiston laidalta löytyy taidemuseo Kumu, jonka näyttävän rakennuksen on suunnitellut suomalainen arkkitehti Pekka Vapaavuori. Kumu on Tallinnan taidemuseoista meidän lemppari ja siellä on tullut käytyä useampia kertoja.

Kiinnostavimpia ovat vaihtuvat modernin taiteen näyttelyt, mutta kyllä perusnäyttelyiden vanhempaakin taidetta jaksaa käydä ihailemassa. Telliskivi 60A   telliskivi. Kalamajan kaupunginosassa sijaitseva Telliskivi Loomelinnak suom. Vanhoissa tiilihalleista löytyy mitä viehättävimpiä ravintoloita, baareja, kahviloita ja putiikkeja. Edellisestä F-hoone-käynnistä on tosin jo aikaa, ja netissä on viime aikoina tullut vastaan varsin kriittisiäkin arvioita.

Onkohan sen taso laskenut, oletteko käyneet? Pitänee käydä testaamassa taas seuraavalla Tallinnan-matkalla. Lentosatama on näyttävästi toteutettu merimuseo, jossa viihtyvät niin perheen pienimmät kuin aikuisetkin. Perusnäyttely koostuu merenkäynnin historiaan liittyvästä esineistöstä kuten erilaisista veneistä, purjeista ja poijuista, joita on ripustettu roikkumaan korkean vesitasohallin katosta.

Näyttelyn kohokohta on virolainen sukellusvene Lembit, jonka sisälle pääsee kiipeämään. Tällä hetkellä vaihtuvana näyttelynä on Mayday. Näyttely on käytännönläheinen, eli siellä voi kokeilla esimerkiksi laskeutumista putkea pitkin pelastusveneeseen eräs isompi lapsiporukka piti tätä eräänlaisena liukumäkenä ja kiipesivät putkeen aina vain uudelleen, mutta mutta myös aikuisten kannattaa kokeilla!

Meripelastuksen järkyttävämpää puolta edustivat ääneen luetut nauhat, joilla Estoniasta pelastuneet kertoivat kokemuksestaan. Sekä perus- että vaihtuvassa näyttelyssä on paljon virtuaalitoteutuksia, multimediaa ja käsin kosketeltavia juttuja, joten museossa saa helposti kulumaan tunnin jos toisenkin. Kohtuotsan näköalatasanteelta on otettu ne kaikki upeat kuvat Tallinnan vanhastakaupungista, joissa taivasta kohti kurottavan Olavisten kirkon tornin ympärille levittäytyy rypäs värikkäitä taloja.

Tänne tulee kiivettyä lähes joka Tallinnan-reissulla, koska onhan se maisema nyt vain aika upea. Erityisesti aamuauringossa tai illan viimeisissä säteissä kylpevä vanhakaupunki on henkeäsalpaavan kaunis näky. Talvisen Tallinnan lumoa — 7 vinkkiä päiväreissulle Tallinnan ravintolat, kahvilat ja baarit — 14 vinkkiä Tallinnan hotellit ja hostellit — 5 vinkkiä. Mitä listasta puuttuu, eli missä meidän kannattaisi käydä seuraavalla reissulla? Näillä vinkeillä tekee jo parikin erilaista Tallinnan lomaa helposti!

Kun nähtävyyksiin ja tekemiseen yhdistetään Tallinnan ravintola- ja baari-kulttuuri, niin todella erinomaisesta kohteesta on kysymys! Ja toi ravintola- ja baarikulttuuri on meilläkin keskeinen syy rampata Tallinnassa niin usein: Reissuja lähelle ja kauas, joskus reppu selässä ja toisinaan samsonite kainalossa.

Rantalomia, kaupunkiseikkailuja ja luontomatkoja. Ruokaa, kulttuuria ja urheilua. Ei luksustellen mutta ei pihistellenkään. Uusia elämyksiä ja elämästä nauttimista. Tervetuloa matkaan, toivottavasti viihdyt! This site rocks the Classic Responsive Skin for Thesis. Lue lisää Televisiotornista lapsiperheen näkökulmasta Passionate Traveller -blogista Lue lisää reunakävelystä Pingviinimatkat-blogista Tallinnan legendat -kierros Kullassepa 7   tallinnlegends.

Lue lisää Tallinn Legends -elämysteatterista Metallia matkassa -blogista Joulumarkkinat Tästä ei ehkä varsinaisesti tarvitse vinkata, sillä jos olet matkustamassa Tallinnaan noin marraskuun viimeisen viikonlopun ja loppiaisen välisenä aikana, olet varmasti tietoinen joulumarkkinoista. Tunnelmia Tallinnan joulumarkkinoilta Talvisen Tallinnan lumoa — 7 vinkkiä päiväreissulle Energian oivalluskeskus Põhja puistee 29   energiakeskus.

Lue lisää kesäisestä Kadriorgin puistosta Syö Matkusta Rakasta -blogista Taidemuseo Kumu Kadriorgin puiston laidalta löytyy taidemuseo Kumu, jonka näyttävän rakennuksen on suunnitellut suomalainen arkkitehti Pekka Vapaavuori.

Telliskivi Loomelinnak Telliskivi 60A   telliskivi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *